28 Mayıs 2014 Çarşamba

KASET KALIP DÖŞEME

Günümüzde halen KANAL (Asmolen) Tip ve Kaset  Tip olarak bilinen Kaset kalıplar ilk olarak 40 yıl kadarönce yivli beton döşeme inşaasında ekonomik ve yüksek taşıma gücü sağlayan bir çözüm olarak pazarasunuldu. O zamandan berikullanım alanları gelişip genişlemekte ve  dünya çapında 40 standart ölçüdekullanılmaktadır.  Ayrıca özel mimari projelere kolayca uygulanabilir.

  Hafif ve ağır sanayi yapılarıFabrikalarHastane,Okullar,Alışveriş Merkezi , Sinema ve Tiyatro salonu,Katlıotopark ve kimi yüksek yapılarda emniyetliekonomik ve işlevsel çözümler sunar.
Yapılarda değişik tiplerde döşeme vardırDöşeme açıklıklarına göreyani mesnetlendikleri  yerlerarasındaki mesafeye göre ve üzerlerindeki yüklere göre yük taşıma kapasiteleri  ve sehim durumlarıdeğişiklik gösterdiği için duruma uygun döşemeler projelendirilir.Tek yönlü ve Çift yönlü nervür döşemelerlebaşlanıryükün veya açıklığın artmasına göre döşeme tipi değiştirilir.

Kaset döşemepratikte her bir açıklığı 8–9 metrenin (tabi bu rakamlar proje durumuna ve yüklere göredeğişiklik gösteren rakamlardırüzerinde olan döşemelerin kendi yüklerini ve üzerlerindeki yükü hakkıylataşımaları için dizayn edilen döşemelerdirNervürlü döşemelerde var olan dişler tek doğrultuda ikenkasetdöşemelerde bu nervürler iki yönde mevcutturYani bir kaset döşemede her iki doğrultuda da uzanankirişler teşkil edilmiş olurBu kirişlerin ölü ve hareketli yükleri taşıyıp ana çerçevede bağlı bulunduklarıkirişlere aktarmak gibi önemli vazifeleri vardır.

  Kalıp tasarım planı içinde karedir ve kullanımı kolaydır, her türlü iskele sistemlerinde uygulanabilir.Kasetkalıplar beton ve çelik donatı gereksinimlerini en aza indirerek emniyetli ve ekonomik bir yapı sistemi sunar.Beton yüzeyioldukça pürüzsüzdür  genellikle açık bırakılırAynı zamanda boyanabilir yada özel aydınlatmaelemanları kullanılabilir.
Ürünlerimizde üstün kaliteli hammadde kullanıldığından dayanıklıdır.Defalarca kullanıldığından müşterilerimizin yatırımı için tam değer sağlar.

 Kaset kalıp kullanmanın faydaları;

*Kalıp başına minimum 50 defa tekrar kullanılabilir.Kalıp maliyetini yok denecek kadarazaltacağı görülecektir.

 
*Taşınması, Montajı, İşçiliği ve sökülmesi kolaydır.

 
*Depolama ve nakliye için iç içe geçebilme özelliğinden daha az alan teşkil eder.

 
*Geleneksel zeminler ile karşılaştırıldığında önemli ölçüde  (%50)  beton tasarrufu sağlar.

 
*Estetik, Pürüzsüz,Mükemmel bir bitmiş beton yüzeyi elde edilebilen ideal kalıp sistemidir. Beton yüzeyleri sıva yapılmasına  gerek duymadan, doğrudan boyanarak düzgün bir bitmiş yüzey elde edilir.

 
*Bükülmeye çürümeye ve zor hava şartlarına dayanıklıdır,atmosferik  ortamdan etkilenmez.

 
*Teslim süresi çok kısadır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder